pes4: jak tak o tom průběžně blouznivě dumám, tak dojíždím k poznání (možná mylnému), že jsem zde měl zřejmě hned na začátku kváknout, že zmiňovaná podmnožina, do které patří také několik dalších ještě nepostnutých výcvaků, je charakteristická přítomností motocyklisty Jakuba Smrže. Ten je i na těch dalších výcvacích vždy relativně v dálce (i když na ostatních variantách většinou celý). Když jsou papírové (resp. laminované RC) zvětšeniny této podmnožiny naházeny třeba na podlahu, tak to působí tak nějak normálně, a mne ani nevadí, že na jedné z nich (teda právě na této) je Jakub Smrž zakryt kamerou. Zkrátka mne to netahá za zraky, a je to asi dáno i tím kontextem – přítomností ostatních zvětšenin s motocyklistou.

Ještě před několika dny jsem měl pocit, že tuto podmnožinu s Jakubem Smržem není dobré prezentovat naráz jako sérii. Třeba také i pro to, že konkrétně u této verze snad ani nejde o děj, ale spíš o jakousi světelně „romantickou“ – oddechovou - oblačnou atmosféru se světlým pískem, ve které je ten k sobě natěsnaný a poněkud obtížně rozmotatelný shluk lidí a věcí doufám i mírně komický – právě tou k sobě našlapanou změtí včetně té tašky dole.

A především – jak jsem již kvákal – je to myšleno spíše na koukání z dálky (s potlačením vnímání detailů) a s lehkým důrazem na vnímání mírně abstrahovaného celku.


Avšak pokud jakýkoliv výcvak vyžaduje zdůvodňující komentáře autora, tak je jasné, že se výcvak nepovedl a je zralý na vyhození do odpadkového koše. Přesto stále doufám, že tato varianta se tak nějak usadí při zpětném pohledu v souvislosti (v budoucnu snad postnutými) dalšími variantami s Jakubem Smržem na motocyklu v dálce (ale postování těch dalších verzí s motocyklistou je naplánováno až za nějaký čas – ne hned – příště by měl být výcvak z jiné podmnožiny)




V tuto chvíli jsem myslím k tomuto výcvaku vykvákl vše a možná ještě více než vše. Asi více, než je zdrávo.

Zkrátka pokusil jsem se ozřejmit, jaké konkrétní zatmění mysli mne vůbec vedlo k postnutí této verze.

Pokud se zde někdo z vás ještě na chvilku zastaví, tak budu samozřejmě rád..

Jste vítáni, a děkuji za případnou návštěvu!
=:o)



fstop-3.6.10.1/eloise-2.4.15.8
Comments