Ondřeji Rytíři, ano, správná identifikace!

Radost mám však zkalenou.

Dopustil jsem se fatální chyby.

Totiž ne nadarmo se říká, že pýcha předchází pád. Nehledíc vpravo ani vlevo, sobecky zahloubán jen do své vize, jsem si byl jist, že cíl je již blízko, že nikdo na světě mne nepředběhne, a že zkrátka budu první. Ve své naivitě jsem věřil, že nelze vyvinout ještě miniaturnější fotografii, než 2x3 pixelů (lze se jen smát těm šarlatánům, kteří tvrdí že kinofilmové políčko s poměrem stran 2:3 lze v budoucnu zmenšit až na malost 1x1,5 pixelu. Ne to zcela jistě nelze. Fyzika se ošálit nenechá).

Milý Pavle Lexiku Kuličku, s klidným svědomím můžeš odjistit lupu a stornovat tyto miniatury. V předpředešlé přednášce nám pan Profesor dokázal, že nyní jsou již bezcenné. A pokud přece jen ještě mají ještě nějakou cenu, tak už jen historickou. Vlak jede jinudy.

Neklesám však na mysli, nepodléhám trudomyslnosti, snažím si vzít si ze svého neúspěchu jen to lepší, a jít vpřed. Sice nyní již pomaleji, rozvážněji, ale pouze směrem k budoucnosti. Není mi lhostejno, jaký odkaz zanecháme budoucím generacím.

Ano, uznávám svou hovězí porážku. Vsadil jsem na špatný formát.

To je tak, když se drzý a nedočkavý učeň snaží předstihnout svého Profesora. Teprve nyní (po vizionářské profesorské přednášce – té studené sprše) jsem si uvědomil, kde je mé místo. Ano, jedině ten, kdo fotí na čtverec (např. na 6x6), má šanci zvítězit. Nejen že blízká budoucnost jistě umožní ze svitkových čtverců zmenšovat až na panem Profesorem zmiňovanou plochu pouhých 4 pixelů (2x2 pixely), ale jednou – a snad ne v až tak vzdálené budoucnosti (možná již v době našich vnuků) bude možné dosáhnou až k samotné hranici možností vědy a techniky. Ano, jednou přijde ten den, kdy se na Fstopu zjeví zmenšenina ze svitku 6x6, jejíž plocha bude pouhý jeden pixel. Bude to slavný den. Ano, čtverec o velikosti strany pouhého jediného pixelu není utopií.

Nechť nám tedy na cestu svítí tato čtvercová zmenšenina - příslib lepších zítřků:

http://www.fstop.cz/fstop/imgrepo/0/120/ivlu.jpg

Vykročme do budoucnosti.



fstop-3.6.10.1/eloise-2.4.15.8
Comments