Velevelebený pane Doktore Jane Savický, ale to je asi nedorozumění. Nemám na mysli až tak to, zda lze tuto fotografii zde spatřit v technickém smyslu najednou a celou (i když o to jde samozřejmě také), ale především mám na mysli to, že tato fotografie je zobrazena příliš na těsno bez skutečně oddělující vnější plochy (bez graficky pročišťující vnější plochy), řekněme bez pasparty anebo jak to chceme nazvat. Já tomu říkám: zobrazení bez ladu a skladu, aneb zobrazení od pangejtu k pangejtu..


Podle mého názoru bylo této fotografii v mnohých komentářích neprávem ukřivděno, a já se snažím přijít na to, proč se tak stalo..

A důležité jsou i zdánlivě nepodstatné maličkosti..



I přes určitý náběh k vulgaritě (naštěstí jen náběh), jde o velmi křehkou fotografii, která má svou jemnou strukturu a kompaktní kompozici, která vynikne při sledování z odstupu..


V určitém smyslu jde o grafiku..

Je to cosi jako obrazová brož, která vynikne ve větším vnějším prostoru..


Jenže tato jemná grafika je zavražděna, pokud je prezentována takto od pangejtu k pangejtu (ve vztahu k dané webové stránce [i když stránce fstopácké jako takové graficky výborné] a v určitém smyslu teda i bez ohledu na konkrétní rozlišení monitoru – nezachrání to ani monitor s gigantickým rozlišením třeba 4000 x 3000 bodů, protože namáčknutí fotky způsobem „od pangejtu k pangejtu“ ve vztahu ke vnitřní grafice stránky zůstane zřejmě zachováno i v tomto teoretickém případě; zvětší se pouze „celkový vnější obal“, ale zde se možná pletu..)



Jde o téma, které jsem na fstopu u některých jiných autorů už otevíral několikrát, ale ono se to opakuje stále dokola, často bezvýsledně. A mne už přepadají pocity marnosti..



Tato fotografie je poněkud neprávem poškozena, a to je opravdu škoda...

Odmítnutí této fotografie poměrně velkým procentem vizitorů mne mrzí..


Teď ještě čekám, že se objeví Ota, aby zde zanechal svůj standardní komentář, že je mu jedno, zda se na webu fotky prezentují s paspartou anebo bez pasparty, protože prezentace fotek na webu je méněcenná, ať už je jakákoliv...

Ach jo..


Světu mír..
=:o)


pes: Oto, sorrry..
;))



fstop-3.6.10.1/eloise-2.4.15.8
Comments