tahle debata mě baví!

mám ale pocit, že se už přesunula od výše vystavených fotek někam jinam. myslím, že TYHLE konkrétní fotky nikoho nezesměšňují ani neurážejí. zdá se mi, že je řeč spíš o tom, že by MOHLY (třeba napříště, někdy) eventuálně urážet, zesměšňovat. a jestli by to vadilo a proč.

srovnávat to se safari (brej výraz, mimochodem) mi to přijde nešťastný a mimo. tam jde právě o to, že někdo jiný reprezentuje fotkama někoho jinýho, někoho, kdo žádnou svou vlastní reprezentaci nemá a proto potřebuje být z nějakého důvodu (represe, chudoba) reprezentován. v doku diskurzu na toto téma debata s klíčovými slovy "they must be represented". nebo taky the "other".

tady ale patrik reprezentoval svojí rodinu stejně jako ta Eminová reprezentuje sebe, stejně jako Billingham svojí rodinu (a nejen v bizarr sérii Ray's a laugh, která bejvá nejčastěji referovaná, ale i v novejch věcech, který jsou civilní a neni tam žádná snaha o exhibici něčeho "freaky", žádný "ukažme si na ně"). stejně tady to neni, že by Patrik reprezentoval nějaký "other", ale místo toho je to "self" reprezentace.

když dal šéf obrazový sekce Gazety Wyborczy fotoaparáty dětem v polskejch vesnicích, vznikl z toho obrazový portrét vesnice, kterej byl hodně nesmlouvavej a v lecčems brutálně obnažující, často doslova. rodičům se to taky moc nezdálo, že tam vypadaj blbě. ale pořád to byla self reprezentace, žádný předvádění mentosů...

tohle je navíc poetika v čechách dost zakořeněná, nic převratnýho. homolkovic byli v podstatě taky trapný burani a jakou měli hloubku, kolik toho o nás řekli.

dobrý, už končim, stejně si tu tady vedu monologovej slalom mezi dvěma diskutujícíma...



fstop-3.6.10.1/eloise-2.4.15.8
Comments